onze projecten

Medimate Minilab: snel en betrouwbaar de nierfunctie bepalen

De ondernemers van het Medimate Minilab werken in dit project samen met het Field Lab Eerstelijnszorg om te testen hoe een point-of-care-technologie in de eerstelijnszorg geïmplementeerd kan worden. Het doel van het Medimate Minilab is om met een snelle, betrouwbare nierfunctiebepaling de medicatieveiligheid bij ouderen te vergroten.

 

Populatiemanagement in Nijmegen-Noord

In dit project werken onder de vlag van het Field Lab Eerstelijnszorg,  Zorggroep STIELOSemmelwise & Company B.V., de afdeling Eerstelijns Geneeskunde van het Radboudumc en de lectoraten Model-Based Information Systems en Innovatie in de Publieke Sector samen aan de ontwikkeling van een online platform dat een brede populatiescan gericht op preventie en communicatie tussen bewoner en gezondheidsprofessional faciliteert.

Optimaliseren van het medicatiebeleid met Clinical Rules

De ondernemers van Orfeus, Zorgdraad en Fame-net en zorgprofessionals van gezondheidscentrum Thermion, werken in dit project samen aan het optimaliseren van Clinical Rules, een expertsysteem dat huisartsen ondersteunt bij het maken van medicatiereviews bij patiënten die meerdere medicijnen gebruiken. Doel is het efficiënter en nauwkeuriger maken van deze reviews om medicatiegerelateerde ziekenhuisopnames terug te dringen.